Goede redenen om in de winter te gaan wandelen

28 januari 2018 Algemene info

Zelfs als je in  de winter moeilijk de motivatie kunt vinden om te gaan wandelen, zullen deze  goede redenen je zeker van gedachten doen veranderen!

  1. Je verbrandt meer calorieën als het koud is

Als je je zorgen maakt over je lijn in de winter, onthoud dan dat je lichaam om warm te blijven meer calorieën verbruikt als het koud is en dat komt nog bovenop de calorieën die je spieren (bovenbenen, billen, armen) verbranden tijdens het wandelen.

2. Sporten als het koud is, is goed voor je hart

Als het koud is, stimuleert je lichaam de bloedsomloop om de lichaamstemperatuur op een constante 37°C graden te houden. Het hart moet dus harder pompen en zal zo sterker worden.

PAS OP: « Als je hartproblemen hebt, is het belangrijk om niet te veel te sporten als het koud is en warm te blijven. Je hart zal harder moeten werken dan normaal en dus meer energie gebruiken. Hierdoor zullen je spieren minder energie krijgen. Wees voorzichtig met je gezondheid! “ – Dr. Patrick Bacquaert

3. Je wordt minder snel ziek als je sport in de winter

Als je wandelt in de winter zorgen de inspanningen die je daarvoor moet verrichten ervoor dat je lichaam geleidelijk went aan de kou. Dit heeft voordelen: je wordt minder snel ziek doordat je je lichaam versterkt tegen de wintermicroben!  Let er wel op dat je je goed uitrust als je bij koud weer gaat wandelen.

MAAR: “Als het kouder is dan -5°C graden, blijf dan binnen! Vanaf dat punt wordt buiten sporten in de winter gevaarlijk voor  je gezondheid. “ – Dr. Patrick Bacquaert

4. Buiten geniet je van het natuurlijk zonlicht en de frisse lucht!

Zelfs als het koud is en de zon zich niet laat zien, is tijd doorbrengen in direct contact met het daglicht goed voor je humeur. De combinatie van de factoren verlicht de spanning in je lijf, doet je beter slapen en geeft je zo een sterkere weerstand tegen een winterdepressie!

Bron: Newfeel/Decathlon